Danske bilfirmaer: Derfor skal du købe en fabriksny bil

Danske bilfirmaer: Derfor skal du købe en fabriksny bil

Der findes ikke et entydigt svar på, hvorvidt det bedst kan betale sig at investere i en ny eller brugt bil. Derfor er det ofte også et spørgsmål om din økonomi. På kort sigt er det billigst at købe en brugt bil frem for en ny bil. Hvis man ser på regnestykket på længere sigt, så ser det dog helt anderledes ud.

Fordele og ulemper ved at købe en ny bil

Der er både fordele og ulemper ved at købe en ny bil. En af de klare fordele ved nye biler er, at du får leveret den med nyvognsgaranti. Derfor skal du i en årrække kun betale serviceomkostninger. Ofte skal man køre et højt antal kilometer, før der er behov for at give bilen nye dæk, kobling, udstødning m.v.
Det er op til dig selv, hvordan din bil bliver vedligeholdt fra starten. Dertil kender du også hele bilens historie, da du har haft den fra ny. Dertil har du også mulighed for at vælge netop det udstyr, som passer bedst til de behov og krav, som du har.
Der er dog også ulemper at tage stilling til. En af disse er, at markedet kan ændre sig over den årrække, hvor du har bilen. Det kan medføre, at du kan stå over for en større afskrivning, når det er tid til enten at sælge eller bytte din bil.

Hvornår bør man overveje en ny bil?

Hvis du har et budget, der dækker til den bil, du har udset dig, er det ofte en fordel at købe den fra ny. Når du køber en ny bil, får du nemlig garanti og 2 års reklamationsret. Dertil er der også færre udgifter forbundet med at vedligeholde den end med en brugt bil.
Kører du mange kilometer, bør du overveje, om du har råd til en ny bil. Det skyldes, at nye biler ofte kører længere på literen end ældre biler. Beslutter du dig alligevel for at købe en brugt bil, er det en god idé, at du vælger en bil, der har kørt få kilometer, da du selv kommer til at sætte kilometer på tælleren.
Dertil er en ny bil en fordel, hvis du ønsker at have et fast budget, hvor der ikke er de store overraskelser. Du bør dog være opmærksom på eventuelle serviceaftaler, da nogle biler er dyrere at skulle servicere end andre.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Hvis du være med i samtalen?
Du er meget velkommen til at skrive en kommentar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *