, , ,

3 ting dit ordrestyringssystem skal kunne

Ordrestyring er ikke altid så nemt, som det måske lyder. Det ved du også allerede, hvis du tidligere har haft stiftet bekendtskab med den del af salgsarbejdet i din organisation. For ordrestyring er ikke kun at skaffe dine ordrer; det er også at samle sig et overblik over dine nuværende kunder, nye kunder, økonomien. Alt i alt handler ordrestyring helt essentielt set om effektivitet og overblik. Giver dit nuværende system dig dette?

Hvis ikke, så læser du med det rette sted. Herunder giver dig nemlig 3 elementer i dit ordrestyringssystem, som bør fremstå som værende helt essentielle for både dig, dine medarbejdere og din virksomhed. Se mere om ordrestyring her og find en oplagt kandidat til dit kommende ordrestyringssystem.

Det vigtigste er dit overblik

Overblikket er dét, som man aldrig må miste. Ryger overblikket, så bevæger tingene sig hurtigt sydpå, medarbejderne arbejder måske ikke i sammen retning, og sådan kunne man blive ved. I salg og administration er overblikket alfa og omega, og sådan er det også med dit ordrestyringssystem.

Hvordan står det til med store såvel som små ordrer, bliver tingene gjort effektivt, og er der system i tingene? Alt dette skal din ordrestyring give dig – gør den ikke det, så er det måske på tide med et bedre system.

Undgå dobbeltarbejde mellem salg og økonomi

Dobbeltarbejde er en sand fjende for rigtig mange virksomheder i Danmark. Der skal for alt i verden være styr på salg og økonomi – for hvor er man ellers på vej hen? Med andre ord er det derfor helt essentielt, at dit implementerede system til ordrestyring sørger for, at du undgår dobbeltarbejde, således at du ikke skal skifte mellem programmer og databaser konstant.

Besøger du eksempelvis linket tidligere i artiklen, vil du få indblik i et eksempel på et system, som er i stand til at integrere forskellige regnskabsprogrammer og markedsdatabaser. Således får du det hele i ét system, så du undgår dobbeltarbejde og tidsspilde.

Gør dine tilbud til din force

Med det rette ordrestyringssystem får du altså overblik og effektivitet. Men du bør også få adgang til en mulighed for at gøre ordrer til din styrke i dit salgsteam. Det rette ordrestyringssystem skal nemlig give dine sælgere data, som stemmer overens med jeres virkelighed; hvad er de rigtige priser, hvad er jeres standardrabatter og hvordan og hvorledes med eksempelvis ordrer i en fremmed valuta? Et ordresystem bør give dine medarbejdere dette overblik.

Mere konkret vil et ordresystem give dine sælgere detaljer på de vigtige ting. Det betyder, at man som virksomhed kan bevæge sig væk fra salg baseret på mavefornemmelser og intuition og over til salg baseret på et datadrevet grundlag. Dette vil forbedre dine mersalgsevner, dine ringelister, dine tilbud og mange andre ting.

Med andre ord er grundlaget for solidt salg og dermed effektiv forretning baseret på et solidt ordresystem, og der er masser af ting at tage højde for, når man deraf vælger sit system.

,

Stigende interesse for at hyre liebhavermæglere

liebhaverboliger. Der er kun en mindre procentdel af danske ejendomsmæglere, der har valgt at specialisere sig i liebhaverboliger, men det ændrer ikke på, at interessen er stødt stigende.

Vi stoler mere på specialister

Den stigende interesse for at hyre liebhavermæglere kunne tyde på, at vi danskere stoler mere på specialister. Såfremt du er på udkig efter en liebhaverbolig, vil du højst sandsynligt også foretrække at hyre en specialiseret ejendomsmægler, som har mange års erfaring i branchen.

Du har generelt bedre chancer for at finde den helt rigtige liebhaverbolig, hvis du vælger at tage kontakt til en liebhavermægler. Det er værd at have in mente, når du skal kickstarte din boligjagt og eventuelt skal hyre en ejendomsmægler.

Adam Schnack er navnet på en af de liebhavermæglere, der har hjulpet mange danskere med at finde deres drømmebolig. Det kan du læse meget mere om på www.adamschnack.dk.

Liebhaverboliger står i høj kurs

Den stigende interesse for at hyre liebhavermæglere hænger naturligvis også sammen med, at liebhaverboliger står i høj kurs. Danske boligsøgende er i stigende grad på jagt efter boliger, der skiller sig ud fra mængden. Det er boliger, der på den ene eller anden måde er enestående.

Liebhaverboliger står i høj kurs blandt pengestærke og nysgerrige livsnydere med høje lønninger. Det omfatter ikke mindst entreprenører, der er involveret i succesrige virksomheder. Liebhaveri er også blevet meget udbredt blandt unge mennesker, som er mere tilbøjelige til at købe boliger til plus 10 millioner kroner end førhen.

Sådan finder du den perfekte liebhaverbolig

Det er ingen hemmelighed, at antallet af liebhaverboliger i det danske land er meget begrænset. Det er derfor ikke sikkert, at du finder den perfekte liebhaverbolig, blot fordi du kigger på boligannoncer i lokalavisen.

Hvordan du skal finde din ideelle liebhaverbolig kan være svært at svare på, men du kan aldrig komme helt galt af sted ved at gøre følgende:

  1. Skriv dine krav ned
  2. Læg et budget
  3. Hyr en liebhavermægler
  4. Tag ud og kig på flere liebhaverboliger og vælg din foretrukne

Det er selvfølgelig nemmere sagt end gjort at finde sin drømmebolig, da det er svært at finde en bolig, som opfylder alle ens krav. Du skal have lov til at være kræsen, når det handler om boligkøb, da din kommende bolig skal være et sted, hvor du føler dig godt tilpas. Du kan dog være nødt til at gå på kompromis, hvis dine krav ikke hænger sammen med dit budget.

,

Derfor er en A-kasse vigtig for dig

Når man er ansat i en virksomhed, kan man aldrig helt vide sig sikker på sin fremtid. En a-kasse er derfor vigtig at have, hvis du pludselig en dag mister dit arbejde, da denne både er med til at sikre dig økonomisk, og herudover kan den også være med til at få dig tilbage på arbejdsmarkedet igen inden længe. Et job fylder en stor del af éns liv, og det kan være rigtig svært at beskrive sig selv uden at bruge sit arbejde. Men man bør huske på, at man er meget mere end blot sin bopæl og alder, og det er derfor ganske essentielt, at man kender til sine faglige kompetencer, når man skal ud at lede efter nyt job – og det er netop dette, en a-kasse kan være med til at give dig. Den giver samtidig indgående kendskab til brancher og fag, så du vil rigtig være godt stillet på arbejdsmarkedet.

Hvornår en a-kasse kan være gavnlig

Det er en forkert antagelse at tro, at en a-kasse kun er gavnlig, når du lige har mistet dit job og derfor har brug for økonomisk støtte. Faktisk er det både relevant at tale om en a-kasse, når du er studerende, nyuddannet, kunster, i job, bosat i udlandet, selvstændig osv.
Som studerende kan du melde dig gratis ind i en a-kasse, og det er desuden muligt at få undervisning i diverse studieteknikker samt at få sparring til at søge praktikplads. Som nyuddannet kan en a-kasse være med til at lære dig alt om arbejdsmarkedet og dit fag, som du nu skal til at blive en del af. Man kommer naturligvis forrest i jobkøen, når man bliver skarpere omkring sine kompetencer, og det vil en a-kasse kunne være behjælpelig med.

A-kassen kan også være en stor hjælp for dig, der er i job

Selvom at du har et fast arbejde og en fast indtægt, kan du stadig drage masser af fordele af at have en a-kasse. Du kan eksempelvis være bedre stillet til at finde den helt rette vej for dig i arbejdslivet gennem personlig rådgivning og inspirationsmøder om LinkedIn. Og vigtigst af alt er du økonomisk langt bedre stillet, hvis du en dag skulle være så uheldig at blive fyret. Når man står i denne situation, kan det være rigtig svært at skulle finde hoved og hale i det hele, og der er det netop rigtig godt at have nogle dygtige rådgivere ved siden, som vil kunne se de muligheder, du måske ikke selv ville have kunne få øje på, samtidig med at du får udbetalt en sum penge om måneden, som vil kunne hjælpe dig til at få din dagligdag til at hænge sammen. Endelig skal det også nævnes, at du som en del af en a-kasse bliver del af et større og solidt fællesskab på over flere tusinde medlemmer samt en helt masse faglige organisationer, hvilket kan give en masse tryghed. Er du stadig ikke medlem af en a-kasse endnu, så læs meget mere her: www.ftf-a.dk/akasse/.

, ,

Optimer jeres virksomhed bedst muligt via forskellige tiltag

For mange danske virksomheder handler det kort og godt om optimering – og dette kan opnås gennem flere forskellige tiltag, såsom softwareløsninger, der sikrer en optimal informationsstruktur eller via forskellige videreuddannelser. Når først hverdagen er skudt i gang, er der mange virksomheder, der har en tendens til at glemme alt om optimering og den daglige trivsel blandt medarbejderne. Der er altid nye tiltag, der kan blive gennemført, og som kan være med til at udvikle jeres virksomhed i en positiv retning.

Optimer deling af information og effektiviser arbejdsprocesserne på jeres arbejdsplads

Der er et enormt pres på danske moderne virksomheder nu til dags, når det gælder effektivisering af bl.a. den daglige drift samt optimering af medarbejdernes samlede tid. Derfor er det ganske essentielt, at en forretning oparbejder nogle smidige processer, som kan være med til at øge konkurrencedygtigheden. Denne effektivitet opstår, når samtlige medarbejdere i virksomheden ved, hvor de skal søge efter den relevante dokumentation og viden, og med den øgede mængde af materiale – herunder e-mails og dokumenter – som vi producerer hver eneste dag, er dette en kæmpe udfordring. Besøg www.intranote.dk og få hjælp til at smidiggøre jeres arbejdsprocesser, så I kan optimere delingen af al jeres information samt automatisere arbejdsgangene. De løsninger, du finder her, er nemme at integrere med jeres virksomheds nuværende softwaresystemer, og I vil derfor opleve en hurtig løsning, der matcher jeres individuelle ønsker og behov.

Hvad end I er en offentlig eller privat organisation, er der her masser af hjælp at hente, alt sammen med fokus på elektronisk dokumenthåndtering, optimering af arbejdsgange samt organisationers vidensdeling. Bliv inspireret af de mange muligheder, så I kan finde den rette løsning for jer.

Udvikl dine kompetencer som leder med en lederuddannelse

Foruden omfattende softwareløsninger, der vil kunne omsætte jeres interne viden i firmaet i ét samlet system, er det også ganske essentielt med videreuddannelser for bedst mulig optimering i virksomheden. Tag eksempelvis en lederuddannelse, hvor du kan lære at forbedre dine ledelseskompetencer samt bruge de evner, du har, og blive den bedste udgave af dig selv over for dine ansatte. Ledelsesarbejde er en proces, der aldrig stopper, hvad end du er ny eller har flere års erfaring. Det er derfor ganske essentielt, at man sørger for at få nye indspark samt blive udfordret med de rutiner og vaner, man praktiserer på sin nuværende arbejdsplads.

Ønsker du at styrke dine egenskaber og kompetencer som leder, vil en lederuddannelse uden tvivl være det oplagte valg for dig. Her får du rig mulighed for at uddybe dig og arbejde intensivt med dig selv samt med din rolle som leder. Der er stort set altid forbedringsmuligheder, lige gyldig hvor meget erfaring du end måtte have, og med dette kursus får du konkrete ledelses- samt kommunikationsværktøjer, som du vil kunne drage stor nytte af med det samme – tag en leder uddannelse. Du har desuden mulighed for at deltage i gratis foredrag hver måned på nær juli, så du kan lære en helt masse om bl.a. NLP Leder Practitioner.

,

Kom godt fra start med ny virksomhed

Når du springer ud som nybagt selvstændig, er der en del praktiske ting, der skal bringes i orden. Det allervigtigste er nok økonomien, for uden penge må virksomheden lukke. Alt for mange starter op med en lidt lemfældig regnskabsføring, og de dårlige vaner har det med at blive hængende. Du gør dig selv en kæmpe tjeneste, hvis du kommer rigtig fra start på den front. Læs med, og få et par tips.

Lad ikke papirerne flyde

Det kan være fristende at lade breve, fakturaer og andre vigtige bilag og papirer ligge og flyde på skrivebordet. Al erfaring siger, at der ikke bliver tid til at rydde op senere, så du kan lige så godt få det hele i system, efterhånden som det indløber. Så slipper du for kaffepletter, bortkomne bilag og dårligt overblik, og får et ryddeligt skrivebord i tilgift.

I gamle dage brugte de fleste et ringbindsystem, og lavede regnskabet i et regneark eller sågar i et regnskabshæfte. I dag er de små regnskabssystemer dog så billige, at det ikke kan svare sig at gøre arbejdet manuelt. Med et regnskabssystem sikrer du også, at alle udregninger foretages korrekt. Fejlfinding i et manuelt regnskab kan være en tidsrøver af format.

Tag for eksempel et kig på systemet Billy, der er udviklet af en ung fyr, som selv var ved at knække halsen på rod i regnskaberne i opstarten. Han kender alle faldgruberne og de dårlige vaner, og det afspejler systemet. Det er let at komme i gang med, for målgruppen er netop små virksomheder. I dag bruger mere end 40.000 småvirksomheder dette system, så helt dårligt kan det vist ikke være. Den bedste nyhed er måske, at det er rigtig billigt. Undersøg priserne på Billy.dk, hvis du vil overbevises. Det koster for eksempel blot 145 kroner om måneden for den fulde pakke med alle funktioner og gratis support alle ugens syv dage.

Pas på din likviditet

En af de fælder, som rigtig mange små virksomheder og selvstændige går i, er sløseri med at få faktureret opgaverne. Det kan især være fristende, hvis fakturaen skal udarbejdes manuelt. Men det er faktisk meget vigtigt, at du fakturerer med det samme, når ydelsen er leveret. Dine egne kreditorer gør det samme, og sløser du selv, risikerer du pludselig at stå i en likviditetsmæssig klemme.
Fakturering går dog noget lettere, hvis du har et regnskabsprogram, hvor du løbende kan oprette kunderne. Så skal du kun taste kundeinformationen en enkelt gang, og kan fremover let fakturere. Samtidig får du tallene ført direkte ind i bogføringen, så du sparer dobbeltarbejde. Hvis du kun har brug for at fakturere, fås førnævnte regnskabsprogram faktisk i en gratisversion til formålet. Det må dog anbefales at vælge en løsning, der også tillader løbende bogføring af indkomne fakturaer og udgiftsbilag, da det giver bedre styr på tingene og generelt sparer dig for rigtig meget tid.

, , , , , ,

Skab en bedre arbejdsplads og få en bedre virksomhed

Hvis du er virksomhedsejer, ved du, at det gælder om at gøre sin virksomhed så rentabel som mulig – det skal selvfølgelig kunne betale sig, rent økonomisk, at drive en virksomhed. Dog er det økonomiske aspekt ikke det eneste, der er vigtigt for at skabe en succesfuld virksomhed. En succesfuld virksomhed er også en god arbejdsplads. Hvordan arbejdspladsen fungerer, afspejler sig nemlig ofte i produktiviteten og effektiviteten – og derfor gælder det altså for virksomhedsejere om at skabe en så god arbejdsplads som muligt. Det kan være svært at gennemskue, hvordan man skaber en god arbejdsplads, men ofte er det faktisk ganske små ting, der skal til, for at få en god arbejdsplads og et godt arbejdsmiljø. Herunder kan du læse mere om, hvad du kan gøre for at skabe en bedre arbejdsplads – både for dig og dine medarbejdere.

Giv dine medarbejdere bedre pauser

Dine medarbejdere skal selvfølgelig have pauser, når de er på arbejde. Det er nødvendigt for, at de kan præstere optimalt, og det er nødvendigt for, at de er glade, når de er på arbejde. Du kan gøre flere ting for, at dine medarbejdere får nogle bedre pauser – først og fremmest kan du give dem gode forhold at holde pause i. En frokoststue, hvor dine medarbejdere kan gå hen i pausen, er et godt bud på, hvordan du kan give dine medarbejdere gode pauseforhold. Det er vigtigt, at dine medarbejdere ikke kommer til at bruge pauserne på at arbejde videre eller tjekke mails ved skrivebordet; en miljøændring er nødvendig for, at dine medarbejdere får nogle gode pauser – der er tiltrængt. Med en frokostordning kan du også forbedre dine medarbejderes pauser. Med en frokostordning slipper dine medarbejdere for at smøre og spise kedelige madpakker. God mad kan skabe glæde hos medarbejderne, ligesom det kan skabe et bedre sammenhold mellem medarbejderne, at de kan samles om frokosten hver dag i pausen. En frokostordning behøver ikke at være dyr – faktisk er mange villige til at noget af frokostordningen foregår med egenbetaling. Få frokostordning her – og gør arbejdsdagen bedre for dine medarbejdere.

Få styr på sikkerheden

Tryghed er essentielt for, at vi mennesker kan fungere optimalt – både på og uden for arbejdspladsen. Derfor er det vigtigt, at du får styr på sikkerheden. Med overvågnings- og alarmsystemer kan du skabe en mere sikker arbejdsplads. Således kan dine medarbejdere føle sig trygge, når de går på arbejde – og du kan sove trygt om natten velvidende, at din virksomhed og dine aktiver er i sikkerhed, selvom du ligger trygt i din seng. På www.telesikring.dk kan du læse mere om, hvordan alarmsystemer kan optimere sikkerheden på arbejdspladsen. En sikker arbejdsplads er altså vigtig for dig og dine medarbejdere – Derfor: få styr på sikkerheden.
Du kan gøre mange ting for at skabe en bedre arbejdsplads – men én ting er sikkert: Hvis du skaber en god arbejdsplads, vil dine medarbejdere være mere effektive. Du vil altså opleve, at en bedre arbejdsplads kan gøre din virksomhed mere succesfuld.

,

Hvad bliver moden i 2017 for kvinder?

Mode til kvinder i 2017

Moden for kvinder er altid under forandring, så derfor handler det også om at holde et vågent øje, hvis du gerne vil være up-to-date (eller måske endda på forkant) med hensyn til kvindemoden. Der skal selvfølgelig ikke være nogen tvivl om, at du sagtens kan følge med kvindemoden, selvom du også skal passe din skole eller arbejde, have tid til dine fritidsinteresser og pleje dit sociale liv. Hvis du gerne vil være på forkant med moden for 2017, så kræver det blot, at du læser med i denne artikel, hvor de trends, der kommer til at dominere kvindemoden i 2017 bliver præsenteret.

Knald på farverne

Én af de ting, der for alvor kommer til at definere den kvindelige mode i løbet af 2017 er, at der kommer mere knald på farverne. Der skal naturligvis ikke lægges skjul på, at der i løbet af 2016 har været et særligt fokus på, at et design skal være præget af enten meget neutrale farver eller derimod blot være krydret med enkelte pastelfarver. Det forholder sig dog helt anderledes i 2017, hvor der for alvor kommer til at blive knald på farverne, hvilket blandt andet er noget, der tydeligt har kunnet ses på de mange kollektioner, der allerede er blevet præsenteret på catwalken.

Det er naturligvis også ensbetydende med, at du skal være omstillingsparat, hvis du har en garderobe, der er spækket med sort, gråt og hvidt tøj, som dominerede kvindemoden i løbet af 2016. Heldigvis er der allerede blevet præsenteret et væld af lækre styles fra nogle af de største brands verden over, hvorfor du med garanti også kan finde en række spændende beklædningsgenstande, der kan pryde dit garderobeskab. Uanset om du har intentioner om at deltage i festen eller ej, så skal der dog ikke være nogen tvivl om, at der for alvor kommer til at være knald på farverne – og specielt i sommerperioden.

Et strejf af gul

Én af de farver, der bestemt har været godt gemt væk i løbet af det seneste par år er den gule farve. På trods af, at det er en spændende farve, der kan bruges til at skabe diversitet i stort set ethvert outfit, så er det faktisk en farve, som rigtig mange piger og kvinder har valgt at lade gå i glemmebogen. Det er dog noget, der kommer til at blive lavet om på i løbet af 2017, hvor gul er tilbage på catwalken og det er selvfølgelig også ensbetydende med, at gul er én af de farver, du kommer til at opleve rigtig meget blandt de mange spændende kollektioner – og dermed også i gadebilledet.

Der skal naturligvis ikke lægges skjul på, at gul kan findes i rigtig mange variationer og i rigtig mange forskellige toner, hvilket bestemt også er blevet bevist på catwalken, hvor farveskalaen indtil videre har varieret lige fra den pastelagtige gule til den mere karryfarvede gule. Derfor vil du med garanti også kunne finde frem til én eller flere styles, der er lige noget for dig, uanset om du foretrækker en neutral og pastelagtig gul, der ikke er nær så fremtrædende som det f.eks. vil være tilfældet, hvis du i stedet vælger en kraftigere gul som kunne være en karryagtig kontrast.

Husk på, at din egen stil altid er den vigtigste

Hver eneste år skabes der ny kvindemode, men det er dog ikke noget, der ændrer på, at det til hver en tid vil være din egen stil og din personlige smag, der skal diktere, hvad du har lyst til at gå med. Der findes rigtig mange forskellige syn på, hvad der er mode og hvordan man er moderigtigt påklædt – og du skal blot fokusere på dit eget syn på det.

,

Hvordan fungerer aktiehandel?

Hvad er en aktie?

En aktie er en andel af at selskab som du ejer. Når du ejer en andel af det pågældende selskab, så har du ret (dog ikke tvunget) til at deltage i aktionærmøder og stemme på store forretningsbeslutninger som kan ændre på det fremtidens overskud i virksomhed og dermed din andel. Din andel af overskuddet er også kaldet udbytte. I nogle selskaber og specielt mindre og nye, vælger virksomheder i sammenslutning med aktionærerne, at udbyttet bliver brugt til at investere i virksomhed og gerne hjælpe med til vokse større. Kort sagt vil det sige, at du kan regne med et større udbytte i fremtiden. Vil du gerne i gang med at handle med aktier, så kan jeg varmt anbefale at tjekke mægleren Plus500 som har dansk handelsplatform og support.
I realiteten så er den rigtig værdi som aktionær, at kunne modtage sit udbytte af investering i virksomheden. For eksempel, det store og velkendte selskab Lockheed Martin betaler 3,8% af udbyttet, hvorimod Apple på nuværende fod udbetaler 0%, hvor alt bliver genivesteret i virksomheden for at kunne vokse endnu hurtigere.

Hvordan kan man tjene på penge aktier?

I det lange løb, vil investering i aktier altid kunne betale dig – jeg ser ikke på specifikke aktier men derimod generelt. Værdien af en aktie vil gå op med overskuddet af den pågældende virksomhed. En portion af overskuddet til gå til aktionærerne i form af udbytte. Alt dette sker grundet det fundamentale i at hårdt arbejdede mennesker altid vil arbejde efter at lave et overskud og forsætte med at blive kloggere, uddanne sig, nyere og bedre teknologi osv. som vil gøre virksomheden mere produktiv på alle fronter. Der kommer måske et tidspunkt hvor vi som mennesker ikke kan effektivisere mere, men kommer ikke til at ske inden for din levetid eller næste generation. Så ser man langt frem, så stiger produktiviteten da virksomheder stræber efter at lave overskud og det er den udvikling du kan få en del af ved at eje aktier.

Hvad med handel af internationale aktier?

Mange investorer handler på det internationale marked i stede for det dansk. Generelt er dette en rigtig god ting er gøre, hvis tingene ikke går så godt på det danske marked. Grunden til at nogen vælger at købe aktier fra udenlandske virksomheder kan fx være, at de har mere erfaring eller finder de internationale mere lukrativt end det danske. Det kunne fx også være, at de søge stabilitet og mindre vækst fremfor ustabilitet og chancen for stor vækst.
Det amerikanske marked har i mange år været utrolig eftertragtet, da det er et meget forretningsvenligt land i verden. Så aktier har det med at klare sig godt og risikoen relativt lav. Hvorimod at bruge sin penge på aktier i fx Rusland eller Kina er langt fra lige så sikkert og kan måske eller måske ikke betale sig i længden. Hvis du finder det interessant hvordan de forskellige lande klare sig i forholdt til hinanden, så vil du måske også finde valutahandel spændende. At handle succesfuldt med valuta afhænger meget mere end bare virksomheder i landene, men også rigtig meget af fx usikkerhed i landets politik, krig og lignende. Det er derfor rigtig vigtigt, at følge med i alt hvad der sker i verden.
Fald i brittiske aktier efter Brexit“Brexit” er et rigtig godt eksempel på noget politisk som havde stor indflydelse på valutaen og aktier.