, ,

Fire tips til at gøre din forretning mere indbydende

Tips til din forretning

Er du indehaver af en fysisk forretning? Ønsker du at sælge mere? Savner du flere kunder i butikken? Drømmer du om at gøre din virksomhed til din levevej?

Du bør, ifald du kan nikke genkendende til alt ovenstående, gøre klogt i at læse denne guide. I dag vil vi nemlig forsøge at hjælpe dig og andre butiksindehavere med at gøre jeres forretninger mere indbydende. Vi vil i den anledning byde ind med fire konkrete tips, som alle butiksejere kan praktisere uanset økonomi.

Investér i praktisk og hyggelig belysning

Det første – og måske bedste – tip er at lukke lyset ind. Det er nemlig alfa og omega, at din forretning er både lys og indbydende. Det er især vigtigt i vinterhalvåret, hvor det hele godt kan synes en smule mørkt og trist. Ønsker du ikke, at dine potentielle kunder skal overse din butik i farten, så kan du med god grund prioritere belysningen, som alt andet lige er et vigtigt element.

En konkret anbefaling går på at købe halogenpærer til butikken. Halogenpærer er måske ikke den mest energirigtige form for belysning, men lyskilden kan til gengæld byde på god farvegengivelse, varmt lys og en generel lang levetid. Disse egenskaber bør man ikke undervurdere. Opsummeret kan halogenpærer være en god investering.
Skab den ønskede atmosfære med musik

Musik eller ingen musik?

Dét er det evige dilemma for rigtig mange forretningsindehavere. Der er uden tvivl delte holdninger til dette, men spørger man forbrugerne, så kan de fleste godt lide, at der bliver skabt en behagelig stemning gennem musik. Dog er det alfa og omega, at musikken ikke er for høj, da det ifølge flere undersøgelser er noget, som kan skræmme kunderne væk.

Man skal naturligvis ikke spille musik bare for at spille musik. Det er i hvert fald vigtigt, at man tænker over, hvem ens målgruppe er, og hvilket signal man ønsker at sende med musikken. Ellers kan dette tiltag give bagslag. Bemærk i øvrigt at der skal indhentes op til flere tilladelser, hvis det skal være lovligt at spille musik i en forretning.
Skab plads

Mange butiksindehavere begår den fejltagelse, at de propper deres forretninger med varer, så kunderne nærmest ikke kan gå mellem hylderne. Dette er et no-go, hvis man gerne vil holde på sine kunder, som formentlig vil få en klaustrofobisk oplevelse, hvis der pga. et overflod af varer er meget trængt i butikken.

I dag findes der en lang række moderne og pladsbesparende reolløsninger, som man kan overveje at implementere i sin forretning, hvis man savner mere plads og luft.

Leg med lugtesansen

Det fjerde og sidste tip i denne omgang går på at lege med lugtesansen. Du kan i den forbindelse give dig i kast med rigtig mange forskellige tiltag. Det er for eksempel en god idé at aktivere lugtesansen ved brug af duftlys eller duftpinde. Når man leger med sanserne, bør man ikke kun tage højde for målgruppen og branchen. Man bør også tage højde for årstiden og eventuelle trends.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Hvis du være med i samtalen?
Du er meget velkommen til at skrive en kommentar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *