,

GPS plantning vinder frem: Derfor er det så populært

GPS platning blivere mere og mere populært

Især inden for landbrugsfaget har internettet og teknologien vundet stor indpas – og udviklingen fortsætter i hastig fart. Det kan nemlig gøre rigtig mange processer betydeligt lettere, billigere og mere effektive. Det er GPS plantning et oplagt eksempel på. GPS plantning dækker ganske kort over en speciel måde at plante planter på. Så er det i bund og grund mindre vigtigt, om det er løvtræer i en plantage, juletræer eller planter i et landbrugsøjemed. Alt dette bliver, som det også fremgår af navnet, gjort ved hjælp af GPS.

Fordelene ved GPS plantning

Plantning vha. GPS giver en hel række af fordele, som kan være afgørende for landmanden eller producenten af juletræer. Først og fremmest muliggør det, at man får placeret planterne 100 % nøjagtigt med en meget lille fejlmargen. Dette er særligt fordelagtigt for juletræsproducenter eller plantageejere, der på den måde kan få flest mulige træer på et givent areal. Derudover sikrer man også, at for eksempel juletræerne har lige præcis den plads, de har brug for. På den måde kan man mindske mængden af juletræer, der kasseres eller sælges billigere, fordi de er deforme eller på anden vis har mistet værdi.

De meget lige rækker, som plantningen også medfører, betyder desuden, at det er betragteligt nemmere at holde planterne rene, fordi man kan køre med maskiner eller andet imellem rækkerne. Det spås desuden, at man i fremtiden vil kunne bruge den meget præcise placering af planterne til at gøde og sprøjte efter, så man på den måde kan mindske brugen af de dyre sprøjtemidler.

Sådan foregår GPS plantning

GPS plantning er, i sagens natur, en ret kompleks proces. Skal den forklares i meget korte træk, kan det dog siges, at den bliver udført ligesom når man planter normalt. Forskellen er bare den GPS, som plantemaskinen er tilkoblet. Denne har nemlig en reference et sted på arealet og kan derudfra fortælle maskinen nøjagtigt, hvor der skal plantes med en ganske lille fejlmargen. Dette forudsætter dog selvfølgelig, at arealet er fast og fladt.

Hvis du som virksomhedsejer kunne have interesse i GPS plantning, så er der heldigvis allerede en del danske firmaer, som er godt i gang med at udbyde denne service. I den sammenhæng bør du dog være opmærksom på, at GPS plantning ofte bliver en smule dyrere, end hvis man plantede normalt. I det lange løb vil det dog tit og ofte ende med at blive billigere, da det er nemmere at vedligeholde, og planterne kan sælges for mere.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Hvis du være med i samtalen?
Du er meget velkommen til at skrive en kommentar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *