,

Så udbredt er afbetaling inden for e-handel

Så udbredt er afbetaling inden for e-handel

3,4 mio. danskere køber varer eller ydelser på nettet. Det er svarende til, at tre ud af fire danskere i alderen 16 til 89 år handler på nettet. Det er et tal, der er vokset stødt med årene. En stor del af væksten kan tillægges de mange betalingsmuligheder.

Én af betalingsmuligheder, der oplever stor vækst i popularitet og efterspørgsel er afbetaling. Det bruges af et stigende antal forbrugere, hvorfor flere webshops ser sig nødsaget til at tilbyde muligheden. Det har fået snebolden til at rulle, hvorfor afbetaling er blevet et mere udbredt element inden for danske e-handel.

8 % af unge voksne køber på afbetaling

Afbetaling vokser i takt med e-handlen. Det er dog særligt et hit blandt landets unge. Det er nemlig primært forbrugere i aldersgruppen 18 til 30 år, der benytter denne finansieringsløsning. En ny statistik viser, at ca. 8% unge voksne køber på afbetaling. Det er et tal, der stiger med et par procentpoint om året.

Der købes mange varer på afbetaling, men det er primært dyre forbrugskøb, der finansieres. Det betyder, det er køb af smartphones, tablets, laptops og møbler, der primært foretages på afbetaling. Et sådant køb bliver nemlig mere overkommeligt, hvis det kan opdeles i mindre bider.

Endnu ikke en markant del af dansk e-handel

Afbetaling er fortsat en relativt ny mulighed. Derfor er det endnu ikke en synderligt markant del af dansk e-handel. Som angivet herover, er det blot 8% af forbrugere i aldersgruppen 18 til 30 år, der køber produkter på afbetaling. Tallet vokser dog, og det antydes, at der fremadrettet vil ses en større vækst.

Det sker i takt med at flere har fået øjnene op for muligheden. Det er hovedsageligt i forbindelse med dyrere forbrugskøb, at forbrugerne er begyndt at udnytte denne finansieringsmulighed. Det er endvidere blevet integreret som betalingsmulighed hos et stigende antal danske webshops.

Derfor vokser udbud og efterspørgsel i takt med hinanden. Det er svært at spå om fremtiden, men meget tyder på, at det i fremtiden vil tjene som en større del af den danske e-handel. Ikke blot blandt den unge aldersgruppe, men også blandt forbrugere, der er ældre end 30 år.

Afbetaling bliver billigere

I løbet af de seneste år er afbetaling blevet mere populært. Det har skabt en øget efterspørgsel, mens flere webshops har forsøgt at dække denne efterspørgsel. Det har skabt større konkurrence på markedet, hvorfor priserne er blevet kraftigt reduceret, og det har blot resulteret i en krig på prisparameteret.

De fleste webshops bruger en tredjepart til at håndtere selve kreditten. Én af de største aktører er Viabill, som står for kredithåndteringen hos mange hundrede danske webshops. Er det en udbyder, du ønsker at blive klogere på, så kan du læse mere hos denne informationsportal.

Har du afholdt dig fra afbetaling og øvrige finansieringsmuligheder på nettet på baggrund af udgifterne, så er det ikke længere nødvendigt. Prisniveauet er nemlig dalet drastisk. Derfor er det blot en naturlig udvikling at det optager en stadig stigende del af den danske e-handel.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Hvis du være med i samtalen?
Du er meget velkommen til at skrive en kommentar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *