Denne artikel er betalt og lavet i samarbejde med den nævnte hjemmeside(r) i artiklen.

Det er sjældent en nem opgave at starte en virksomhed, og det er langt fra en sikker opgave. Grunden til dette er, at der er rigtig mange ting, som der skal være styr på, og så er der stor konkurrence, eftersom der i øjeblikket er rigtig mange danskere, der prøver kræfter med livet som iværksætter. Af den grund har vi her samlet fire korte, men gode råd til dig, der ønsker at starte din egen virksomhed.

Læg en plan

Det første, du skal gøre, når du skal starte en virksomhed, er at lægge en plan. Som det første i denne plan skal du vurdere, hvorvidt din virksomhed kommer til at blive betragtet som hobby eller fuldtidsjob. Grænsen for, hvornår en virksomhed kan kaldes det ene eller det andet, afhænger af, hvorvidt virksomheden vil tjene mere end 50.000 kr. inden for de første tolv måneder. Hvis den regnes for at gøre det, vil du skulle CVR-registrere din virksomhed, da det så kaldes for fuldtid.
Efter du har gjort dig denne vurdering, er det en god ide at lave en udførlig forretningsplan. Jo grundigere den er, jo nemmere bliver det for dig i fremtiden, når du skal træffe beslutninger m.v. Denne forretningsplan kommer nemlig til at være din røde tråd. Desuden er der også en stor usikkerhed i at starte en virksomhed, hvis ikke du har en plan.

Økonomien skal være i orden

Når planen er lagt, skal du til at overveje, hvorvidt du har en økonomi, der rækker. Nogle kan finansiere hele opstarten selv, imens andre vil få brug for at optage et lån. Der er ikke noget, der er mere rigtigt end andet. Det er selvfølgelig den sikreste løsning at finansiere det selv, men ofte vil du også kunne lave en udmærket aftale med en bank ang. et lån. For at finde ud af, hvorvidt du kan finansiere det selv eller har brug for et lån, skal du lægge en række budgetter. Du skal lægge et privat-, etablerings-, drifts- og likvideringsbudget. Når disse er fastlagt, kan du vurdere din økonomi.

Glem ikke forsikringen

Det er en rigtig god ide at forsikre din virksomhed. Der er nogle obligatoriske, som du lovpligtigt skal investere i, men det gælder kun, hvis du har ansatte eller biler. Hvis du har ansatte, skal du have en arbejdsskadeforsikring, og har du biler, skal du have en motoransvarsforsikring. Ud over disse obligatoriske findes der en lang række valgfrie, men hvilke der fungerer bedst for din virksomhed afhænger af mange ting, og derfor er det en god ide at konsultere forsikringsselskaber.

Sikr dig selv

Ud over at sikre din virksomhed er det også en god ide at sikre dig selv, hvis hele projektet mislykkes. Måden, hvorpå du kan gøre dette, er at melde dig ind i en a-kasse. Med sådan en på hånden kan du efter en rum tid modtage dagpenge, hvis du skulle ende med at gå ledig. Sådan en sikkerhed betyder utrolig meget. Der findes en lang række a-kasser, og de har alle forskellige fordele. En af dem, som du kan benytte, er FTFa. Besøg hjemmesiden her.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *